Openingstijden

Maandag 08:30 - 18:00
Dinsdag 08:30 - 18:00
Woensdag 08:30 - 18:00
Donderdag 08:30 - 18:00
Vrijdag 08:30 - 20:00
Zaterdag 08:30 - 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Helftheuvelpassage 354a
5224 AR 's-HERTOGENBOSCH
073-6141414

VOOR EEN LEKKER KOPJE KOFFIE OP HET TERRAS

En toen was er koffie! Dat de ene kop koffie de andere niet is dat weten we allemaal. Soms kun je intens genieten van een heerlijke cappuccino, de andere keer zit er geen geur of smaak aan. Eén ding is zeker; mijn kopje cappuccino op het terras van de Brasserie is telkens weer 'uit de kunst'. Lekkere geur, volle smaak, dikke schuimlaag waar je lepel op blijft liggen.

Da's genieten van de eerste orde!

Een gesprek met de eigenaar van de Brasserie, Jos Voogt, maakt me duidelijk waarom er zoveel verschillen zijn in de kwaliteiten van een kopje koffie. "De mooiste en lekkerste cappuccino maken van Den Bosch, daar streven we naar!". "Koffie drinken is fijnproeven, een cultuur op zich", zo steekt Jos van wal, "je kunt het vergelijken met wijn. De smaak en kwaliteit van wijn begint bij de druif. De smaak en kwaliteit van koffie begint bij de boon. Het gebruik van een goed ras koffieboon is dan ook een must voor een goede kop koffie". Jos legt uit dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, koffie niet onbeperkt houdbaar is.

"Vers is echt belangrijk bij koffie, verse boon, vers gemalen koffie is eigenlijk gewoon een versproduct. Dat is een van de redenen dat wij een éénkops koffiemaler hebben. Onze koffie is dus per kopje vers gemalen en gezet. Verser kan niet"., voegt hij er enthousiast aan toen. Voor een gewoon kopje koffie gebruikt men een grovere maling dan voor een cappuccino. Ook daar zit dus, verschil in. Voor een goede cappuccino is natuurlijk het melkschuim laagje net zo belangrijk als de smaak van de gebruikte koffie. "Stevig, romig en met niet al teveel lucht erin". zo moet het volgens

Jos zijn. "We gebruiken verse volle melk. Dat smaakt gewoon lekker romig. De melk wordt verwarmd maar mag ook weer niet te heet worden. De juiste temperatuur is van belang. Vervolgens moeten de overtollige luchtbellen er door middel van draaien en kloppen weer uitgehaald worden", vertelt Jos. Wat dan overblijft, is een stevige schuimige melkmassa die rijkelijk over de koffie wordt gegoten. "Genieten maar!" Dat is dan ook wat ik meestal doe, daar op dat terras van De Brasserie, genieten....van mijn pauze. Soms kies ik een van de overheerlijke exclusieve Thee specialiteiten maar meestal ga ik overstag voor die heerlijk cappuccino.

De bediening is er vriendelijk en snel. De prijzen gewoon redelijk. Ook dat vind ik belangrijk. Nu ik ook nog eens weet dat mijn heerlijk kopje cappuccino bij De Brasserie met zoveel zorg, aandacht en oog voor kwaliteit is gemaakt, zal ik er vast nog meer van genieten dan ik al deed.